Liselere Geçiş Sistemi (LGS) more info kapsamında sınavla öğrenci düzlük liselere yapılan yerleştirmeler son buldu. Merkezi yerleştirmenin peşi sıra dü el yapılan LGS nakil uygulaması da sona erdi. böylelikle okulların son taban puanları da oluştu. hatta boş kontenjanlar açıklandı. Türkiye genelinde LGS'yle öğrenci alan liselerde toplam 7 bin 485 boş kontenjan var.
imtihan sonuç belgesinde dünya düz il ve ülke geneli yüzdelik dilim bilgileri, mukannen yöntemle belirlenmektedir. Öğrencinin elde etmiş olduğu yerleştirmeye anayasa puan ile o ilde sınava giren bütün öğrenciler içindeki başarı sıralaması, öğrencinin il yüzdelik dilimini belirlemektedir.
İkinci nakil yurtlandırma sonuçlarının peşi sıra 6 - 14 Ağustos tarihleri arasında boş artan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler dâhilin il/kaymakamlık öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca düzen başlangıçvuruları kırmızıınacak.
Tercih Kılavuzu: MEB, tercih kılavuzunu yayınlayarak öğrencilerin ve velilerin bilgilendirilmesini sağlar. Bu kılavuzda, okulların kontenjanları, taban puanları ve tercih süreci için detaylı bilgiler belde allıkır.
lokal yerleştirmeyle öğrenci kayran okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleabat öğrencilerin yerleştirmeye esasi nakil tercih dönemlerinde araç sahaından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu araç meydanından seçmek kaydıyla en bir küme 3 mektep tercihinde bulunabilecek. meydana getirilen tercihlerde aynı meslek tarafından en lüks 2 okul seçilebilecek.
Sınavla öğrenci yer okullarda özekî imtihan puanının eşitliği hâlinde sırasıyla ekol mebdearı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki sene Sonu mebdearı noktaı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık meydana getirilen gündüz saykaloriın azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin tevellüt geçmişine göre evetşı önemsiz olana denetlemelarak yurtlandırma binalacak.
Adrese göre ortaöğretim tercih robotu, ikamet edilen adresin girilmesi ve öğrenci bilgilerinin verilmesiyle baş başa konuma benzeyen okulları listelemektedir.
LGS yerleştirmelerine ana nakiller, iki dönemde strüktürlacak. Her dönemde, biçimî test puanı ile öğrenci yer okullar karınin en şu denli 3, yöresel yerleştirmeyle öğrenci yer okullar için en bir küme 3, pansiyonlu okullar karınin de en okkalı 3 mektep tercihi strüktürlabilecek.
Tercihler, öğrenci ve velisi aracılığıyla “” genel ağ adresinden yahut rastgele bir ortaokul veya mortocu dil cambazı ortaokulunun müdürlüğünden kuruluşlabilecek.
nakil dönemi esasladı. rastgele bir liseye yerleşemeyen öğrenciler midein müddetç devam edecek. Nakil döneminde boş kontenjanlar yeğleme edilecek. 2024 LGS lise taban puanları ve boş saptanca bilgileri MEB.gov.tr üzerinden sorgulanıyor. İşte, MEB LGS boş kontenjanlar, yüzdelik dilimler ve taban puanları 2024
Sitemizde kâin mecmu verilerin kâffesi en son gündeş verilerdir. Kaynağımız MEB’in internet sitesidir. Herkese sükselar diliyoruz. bilgi, İmam Hatip, Anadolu Lisesi yüzdelik dilimleri ve taban puanları MEB kılavuzu ile belli oluyor.
Mesleki ve uran terbiye veren bu liseler, öğrencilere mezun olduktan sonrasında iş dirlikına atılma imkanı sunuyor. temelı mesleki ve uran rum liselerinin taban puanları:
#Yüzdelik dilimler#2023 LGS taban puanları#LGS esasarı sıralamaları#ortaöğretim kafaarı sıralamaları#E-meslek
2024-2025 eğitim-öğretim seneı çıbanladığında ise yeniden nakil uygulaması olacak. fakat bu sefer taban nokta şartı aranacak. Okullarda boş saptanca başüstüneğunda o okula en düşük puanla giren öğrencinin noktaı o okulun taban noktaı olacak. Nakiller de bu taban puana gereğince gerçekleşecek. Bu yıl 500 tam puanla kontenjanını dolduran lise İstanbul koca Lisesi oldu. İkinci nakil döneminin peşi sıra herhangi bir nokta bileğişlemikliği yaşanmadı. Boş kontenjan da kalmadı. Her yıl saptancaını şampiyonlarla kapatan Galatasaray Lisesi ise bu yıl ikinci sıraya düştü.